Další verze dorajaki (už tu byla základní verze a také sakurová verze), tentokrát se zeleným práškovým čajem mačča, který jim dodá zajímavou barvu i chuť. A aby to bylo ještě více zajímavé, uvnitř se schovává širatama dango, mekký rýžový knedlíček. Ty záměrně udělejte pomocí tofu, díky kterému zůstanou mnohem déle měkké, než ty připravené pouze pomocí vody, a tak nemusíte všechny dorajaki sníst najednou.
na 3 ks*
- 1/2 hrnku hladké bílé pšeničné mouky
- 1 lžíce kinako (pražená sojová mouka)
- 1 lžíce mačča
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnku sojového mléka
- 2 lžíce mirin (sladké rýžové víno)
- pár kapek sojové omáčky
- troška sezamového / slunečnicového oleje na potření pánvičky
- 150g tsubuan (anko s kousky, recept na domácí tady)
- 2 nebo 4-5 ks tofu širatama dango (recept tady)
POSTUP:
Smíchejte mouku, kinako, mačču, cukr a prášek do pečiva. Přidejte mirin, sojové mléko a metličkou promíchejte. Těsto by nemělo být moc tekuté, ani moc husté-při zvednutí metličky by mělo těsto stékat, ne kapat. Nechte odpočinout 10 minut.
Takže: pánvičku vytřenou troškou oleje rozpalte na minimum. Těsto na ni nalévejte, na každý lívanec se použijí 2 lžíce těsta, které necháte po pánvičce rovnoměrně samovolně rozprostřít. Zvyšte žár a chvilku lívance opékejte, až se začnou objevovat bublinky, které se už neuzavírají, je čas je obrátit a opékat z druhé strany, to ovšem trvá už jenom chvilku. Dávejte pozor, abyste je nespálili, jako se to pokaždé stává mně :D .
Lívance nechte vychladnout na roštu, pánvičku před dalším smažení lívanců nechte vychladnout a pokračujte stejným postupem tak dlouho, dokud vám těsto nedojde.
Pak na 3 lívance na tu ošklivější, rubovou stranu (tu, kterou jste smažili jako druhou) namažte 1/3 tsubuan, doprostřed každého dejte jedno širatama dango. Přiklopte zbylýma 3 lívancema, rubovou stranou dovnitř. Jemně k sobě smáčkněte.
Pak na 3 lívance na tu ošklivější, rubovou stranu (tu, kterou jste smažili jako druhou) namažte 1/3 tsubuan, doprostřed každého dejte jedno širatama dango. Přiklopte zbylýma 3 lívancema, rubovou stranou dovnitř. Jemně k sobě smáčkněte.
*počet ks se může lišit v závislosti na tom, jak moc velké lívance budete dělat
Žádné komentáře:
Okomentovat