Abych nemusela u každého receptu popisovat způsob krájení, udělám návody zvlášť a pak už budu jen dávat odkazy do příslušných receptů.
Tazuna v překladu znamená otěže, je to okrasný způsob, jak vyřezat konnyaku a udělat ho zajímavějším. I když jsem teď strašila s tím, jak je všechno tohle vyřezávání náročné, tohle je ve skutečnosti velice rychlé, jednoduché a z kusu želatinového cosi bez chuti je najednou velice zajímavá dekorace do různých pokrmů.
Jednoduše vezmete blog konnyaku, posypete ho ve lžíci soli a chvíli ho v té soli budete mnout, pak všechnu sůl omyjete.
Nakrájíte blog na proužky o tloušťce asi 0,5 cm, které pak uprostřed rozříznete tak, abyste ho nerozpůlili, nechte dostatečné množství (asi 1 cm) z každé strany nepřeříznuto.
Pak už stačí jeden konec prostrčit dírou a je to!
Žádné komentáře:
Okomentovat