Tazuna konnyaku 手綱こんにゃく (jak udělat konnyaku hezčím)

V Japonské kuchyni se kuchaři často pracně vyřezávají a zdobí se zeleninou, ovocem a mnoha dalšími surovinami, takže pak sebe jednodušší jídlo se stane najednou dost časově náročným, ale za to krásně vypadá a zaujme.

Abych nemusela u každého receptu popisovat způsob krájení, udělám návody zvlášť a pak už budu jen dávat odkazy do příslušných receptů. 

Tazuna v překladu znamená otěže, je to okrasný způsob, jak vyřezat konnyaku a udělat ho zajímavějším. I když jsem teď strašila s tím, jak je všechno tohle vyřezávání náročné, tohle je ve skutečnosti velice rychlé, jednoduché a z kusu želatinového cosi bez chuti je najednou velice zajímavá dekorace do různých pokrmů.

Jednoduše vezmete blog konnyaku, posypete ho ve lžíci soli a chvíli ho v té soli budete mnout, pak všechnu sůl omyjete. 
Nakrájíte blog na proužky o tloušťce asi 0,5 cm, které pak uprostřed rozříznete tak, abyste ho nerozpůlili, nechte dostatečné množství (asi 1 cm) z každé strany nepřeříznuto. 

Pak už stačí jeden konec prostrčit dírou a je to! 

Ještě než budete takto nakrájený konnyaku někam přidávat, je nutné ho povařit chvilku ve vodě, abyste se zbavili nepříjemné rybí chuti.



Žádné komentáře:

Okomentovat