Někdy sladkosti, které doma připravím, jsou tak jednoduché, že je zbytečné jim psát recept. A nebo jsem taky líná, což je spíše ten hlavní důvod, proč jsem se rozhodla nepřidávat tolik receptů, ale spíše inspiraci a případně kdyby byl zájem o nějaký podrobnější recept nebo postup u nějakého konkrétního druhu, tak recept zvlášť napíšu.
Ono to totiž vůbec tak nevypadá, ale psaní receptů je dosti zdlouhavé a náročné na čas, i když je fajn, že mě to vždycky donutí si o dané sladkosti najít nějaké další informace. A než napíšu jeden recept, už mám dalších 5 vyzkoušeno a připraveno v zásobě a nakonec recepty přidávám mimo sezónu. Určitě jsem s nimi neskončila, jen se budou objevovat o trochu méně častěji, než předtím.
Rýžové koláčky opražené na pánvi, plněné sladkou sakurovou pastou z bílých fazolí.
Sladkost z nerikiri (sladká hmota z bílých fazolí a rýžového těsta gjúhi).
Jókan (sladké želé) nešikovně zobrazující dubové listy.
Sladkost opět z nerikiri zobrazující myslím zvonek.
A další sladkost z nerikiri, tentokrát v podobě květiny azalea (takže asi česky azalka, ale nejsem si jistá), japonsky tsutsudži つつじ (aneb kolik velmi potřebných japonských slov se člověk při výrobě wagaši naučí).
Daifuku z černé rýže (rýžové těsto moči plněné sladkou pastou z azuki fazolí / anko).
Širatama dango s chrpou a sladkou pastou z černého sezamu.
Nerikiri zobrazující konvalinku.
Miska s mačča kantenem (želé), širatama dango (měkké rýžové knedlíčky), mandarinkovým kompotem, kuro mame (sladké černé sojové boby), celé zalité mačča sirupem.
Koupené kachničkové sušenky s čajem.
A koupené mrkvové šátečky plněné džemem.
Jemné anko (sladká pasta z azuki fazolí) s širatama dango (měkké rýžové knedlíčky, zde dva druhy-obyčejné a s maččou).
Nerikiri zobrazující vistárii.
Studený širo zenzai (polévka se sladkými bílými fazolemi) s opečeným moči (rýžovým knedlíčkem).
Borůvkové daifuku se skořicí. (Z lesních borůvek.)
Mizu jókan s levandulí. (křehké želé z jemné sladké pasty z azuki fazolí)
Nerikiri zobrazující nedozrálou ume (druh japonské švestky).
Třešňové gjúhi (sladké rýžové těsto obalené kolem třešní).
Studený zenzai (sladká polévka z azuki fazolí) s třešňovým širatama dango (rýžové měkké knedlíčky).
Dorajaki - jahody se šlehačkou (rýžovou).
Jahodové šlehačkové dortíky - vespod je piškot (z receptu na mačča tiramisu), na něm rýžová slehačka, pak široan (bílá sladká fazolová pasta), jahody, zase rýžová šlehačka, celé potažené gjúhi (sladkým rýžovým těstem) a posypané trochou moučkového cukru.
Nerikiri v podobě jarních zelených momidži (javorových listů).
Nerikiri plněné jahodou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
aaaaa, to je všechno tak krásný. Jsi neuvěřitelně šikovná, moc tě obdivuju :) Pokud si někdy otevřeš nějaké to bistro, tak klidně pojedu přes celou republiku, abych to všechno od tebe mohla ochutnat a osobně tě poznala :)
OdpovědětVymazatJá mám teď v blízké době v plánu udělat ty tvé parádní medvědí buchty :) Udělám je asi do čajovny (pro bráchu a ostatní). Akorát ještě musím koupit sušené mléko a pustím se do nich. Pak dám určitě vědět, jak se povedly. Už se na to moc těším :)
:D :D to bych byla moc ráda!
VymazatJé super! To jsem moc zvědavá! :)
To je naprosto neuvěřitelný a boží! Všechno! Kombinace s fotkami přírody působí skvěle :)
OdpovědětVymazatDěkuji! :) Ony ty sladkosti z velké části z přírody vycházejí, tak to k tomu patří :) . Jenom to mám takové přeházené a neurovnané, příště to bude lepší a snad se i moje techniky ve výrobě wagaši zlepší, mám v plánu na tom pořádně pracovat.
VymazatTo je taková nádhera! Mám chuť sníst monitor! :D
OdpovědětVymazat:D děkuju :)
VymazatViděl jsem váš obrázek
OdpovědětVymazatTak krásná a vypadá tak sladká
Hledá forword vašich fotek
Mít dobrý den vaření z Japonska
Děkuji :)
Vymazat