Umeboshi omáčka



Tahle omáčka je naprosto skvělá jako dip k těmto kroketám, či k jiným dalším křupavým-pečeným či smaženým pochoutkám, nejlépe pokud nepřidáte sůl a tuhle omáčku použijete pak nakonec právě místo ní, protože je dosti slaná, stejně jako je také kyselá a sladká.
Sestra ji jí i samotnou, což já teda opravdu nedávám :)

SUROVINY:

  • 1 lžíce umeboshi pasty (nebo rozmačkaných umeboshi švestiček)
  • 1 lžička shiro miso (bílé miso)
  • 1-2 lžičky mizuame (kukuřičný sirup, můžete použít i javorový sirup)
  • 1 lžička vody

POSTUP:
V malé misce rozmíchejte umeboshi pastu, miso a mizuame. Abyste docílili hladké konzistence, je nejlepší použít gumovou stěrku. Ochutnejte a pokud je dip moc sladký nebo kyselý, přidejte ještě trochu mizuame. Nakonec přidejte vodu, nechte přikryté folií v lednici vychladnout a v lednici také skladujte.


Žádné komentáře:

Okomentovat