Sakurové dango 桜団子




Tohle je úplně jednoduchý a rychlý recept, pokud už máte dango připravené.
Pokud ho budete muset ještě udělat, příprava se trochu prodlouží, ale pro dango cokoli :D .

Máte dvě možnosti, jak ho připravit - buď ho pouze jednoduše namazat sladkou jemnou pastou z bílých fazolí se sakurou a jíst ho jen tak, studené. Nebo ho můžete ještě před tím trochu opéct na pánvičce nebo na grilu, takže dango bude hezky teplé, na povrchu křupavé a uvnitř měkké. Záleží jen na vašich preferencích a také na tom, jak a kdy chcete dango podávat.









SUROVINY:
na 12 ks

  • 12 špejlí po 4 dango knedlíčcích (recept tady)
  • 300g sakuraan (recept tady)

POSTUP:

Je to úplně jednoduché, jednoduše na každou dango špejli namažte sakuraan a hned podávejte s kvalitním zeleným čajem.



Pokud chcete mít dango teplé a křupavé, prostě si vytřete sezamovým olejem nepřilnavou pánev a chvíli dango špejle ze dvou stran opečte dozlatova. Hned na ně namažte sakuraan a podávejte ještě teplé.

Opečená verze je podle mého názoru chutnější, ale musíte ji sníst bezprostředně hned po opečení. Pokud si nějaké špejle chcete nechat na později, stačí je neopečené a nenamazané položit na podložku vyloženou potravinářskou fólií (aby se vám na ni nepřilepily) a tou je také přikrýt, aby neoschly, a skladovat až 2 dny v temném a chladném místě (ne v lednici). A pak je jen zase vyndat, opéct, namazat a jíst.
Pokud je opékat nehodláte, můžete je tím samým způsobem skladovat už namazané.

3 komentáře:

  1. To vypadá tak nádherně! :3 Fumiii, otevři si restauraciiiii~ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já bych třeba někde chtěla zkusit svoje výtvory prodávat, nebo někde třeba udělat workshop, jenže si nejsem jistá, jestli by to lidem chutnalo :/

      Vymazat
    2. Ale tak to se nedozvíš, než to zkusíš :) Třeba začít nějakým tím workshopem někde na conu je podle mě skvělý nápad :3

      Vymazat